Dè oplossing naar een pijnvrij leven!
 

Ik ga je helpen! Mijn naam is Monique Solleveld, 54 jaar, ik heb een super leuke en lieve man en 2 geweldige kinderen. Daarnaast heb ik een prachtig bedrijf, De SportLounge in Bussum en Soest. Bij de SportLounge train je in een infrarood Fitnesscabine. Infrarood heeft een heilzame werking op je spieren, gewrichten, immuunsysteem, doorbloeding en stofwisseling. Het geeft mentale ontspanning omdat je mindful beweegt. Zo ervaar en voel je exact wat er in je lichaam gebeurt tijdens je training.  Je leert je lichaam aan te voelen en te kennen.  Met deze manier van bewegen bied ik een veilige en verantwoorde manier van sporten en help ik middels bewegen mensen van rugklachten af. Helaas komen rugklachten en andere chronische pijnen weer terug. In de huidige behandelmethode wordt er niet gekeken naar de werkelijke oorzaak van (terugkerende) pijn. De pijn kan tijdelijk worden bestreden met fysiotherapie, massage,  warmte, stretch/ontspanningsoefeningen of een operatie. Wanneer de èchte oorzaak niet wordt aangepakt zal de pijn weer terugkomen op dezelfde of een andere plek.

Ik ben trainer en coach op het gebied van het (be)leven van een gezonde voedingsstijl, mindful bewegen en het oplossen van chronische pijn. Ik ben masseur en heb de opleiding Pijn Reset Methode en Triggerpoint Reset Methode van Tim van Orsouw  gevolgd. Ik ben goed in mijn vak omdat ik tevens ervaringsdeskundige ben. Voor de methode die ik samengesteld heb ben ik zelf proefpersoon geweest. Ik had 1 missie: Hoe word ik de pijnvrije en vitaalste 50+ vrouw? Het is me gelukt! Ik heb de laatste restjes in mijn lichaam opgelost! Ik ben pijnvrij en krachtig! Ik sta onbezorgd en vrij in het leven, geen stress, geen gehaast, geen zorgen! Daarom ben ik van menig dat ik jou het beste kan helpen. Ik neem je graag kort mee langs mijn weg in het onderstaande verhaal.

Klein en buikpijn                                         

Van jongs af aan kampte ik al met fysieke klachten. Het begon na de scheiding van mijn ouders toen ik 7 jaar was. Mijn broer werd ondergebracht bij mijn vader en ik bij mijn moeder. Ik had extreme buikpijnen die zich alleen in het weekend openbaarden. Na diverse onderzoeken bleek er niets aan de hand te zijn. Gelukkig kozen mijn ouders voor een psycholoog. Ik vond het er leuk, ik durfde te praten en mocht tekeningen maken. Na verloop van tijd ging het beter met me. Echter trok ik me graag terug op mijn kamertje waar ik niet blootgesteld werd aan ruzies en lelijke uitspraken binnen en over de nieuwe gezinssamenstellingen.

Dom

Ik was een stil meisje waarvan gezegd werd dat er waarschijnlijk niet veel van mij terecht zou komen. Dat deed me pijn! Ik voelde me een sukkel, dom en nietszeggend. De uitspraken die gedaan zijn zullen ongetwijfeld niet zo bedoeld zijn. Echter kan je dat als kind nog niet filteren. Ik trok het me aan, dacht diep in mijn hart het ooit beter te zullen doen. Ik zal laten zien dat ik niet dom ben! Ik haalde mijn MAVO diploma. Mijn wens was dierenarts te worden. Het liefst was ik gaan studeren maar daar werd nooit over gesproken. Ik dacht daar eerlijk gezegd ook echt te dom voor te zijn. Na de MAVO ben ik gaan werken in diverse kledingwinkels. Ik was 18 toen ik solliciteerde bij een groothandel in wenskaarten als vertegenwoordiger. Helaas namen ze me niet aan omdat ik te jong en onervaren was. Ik vroeg of er een baan in het magazijn vrij was... en zowaar, dat bleek! Ik werd aangenomen en binnen 3 maanden had ik de baan als vertegenwoordigster! Ik kreeg een auto èn een goed salaris. Ik bleek een topverkoper te zijn! Mijn carrière was begonnen! Ik was 21 en kocht mijn eerste huis en startte op mijn 25 ste mijn eigen groothandel in wenskaarten met Hans waarvoor ik eerder had gewerkt had als vertegenwoordigster. 

Jaren met pijn 

Vanaf mijn 25ste beheerste extreme hoofdpijnen deels mijn leven. Ik startte net mijn eerste onderneming. Dat leverde me onbewuste stress op. Ik wist toen nog niets over timemanagement, mindfulness, body mind connection, TMS (afleidingspijn syndroom), het ziekmakende stresshormoon cortisol en de bevrijdende werking van meditatie. Dan heb ik het nog niet eens over de invloed van voeding en beweging. Ik stond constant in de vechtmodus, dat leverde veel geld maar ook heel veel stress op. Ik moest constant een overdosis aan cortisol in mijn lichaam gehad hebben waarvan ik achteraf gezien ziek werd. Ik draafde maar door, klaagde niet, alles was altijd piekfijn in orde ik volgde elke afspraak tot in de puntjes op. Mijn motto was toen…niet zeiken gewoon doorgaan! En dat heb ik geweten! Jarenlang extreme hoofdpijnen, ik had chronische bijholteontsteking. Ik meen me te herinneren dat ik 3 tot 4x per jaar een antibioticakuur kreeg waar ik uiteindelijk immuun voor raakte. Na 10 jaar pijn heb ik me laten opereren. Alle holtes in mijn hoofd zijn schoongespoeld, poliepen zijn verwijderd en mijn neusingang is breder gemaakt. De verwaarloosde ontstekingen werden opgeruimd en mijn hoofdpijn verdween.

Mijn hoofdpijn verdween, mijn schouder- en nekpijn verscheen

Ik liep de fysiotherapeut plat! Later kreeg ik last van mijn SI-gewricht en bekkeninstabiliteit (tijdens mijn zwangerschappen). Ik liep op krukken om me voort te kunnen bewegen. Mijn rug- en nekwervels bleken super flexibel te zijn waardoor er constant wat scheef bleek te zitten. Ook mijn bekken stond regelmatig scheef of het was wel een rib die niet goed stond. Om de maand liet ik alles rechtzetten. Ik kreeg een Burn- Out, mijn man ging vreemd, ik ging scheiden, ik sloot noodgedwongen mijn bedrijf en bereikte toen het dieptepunt. Zoveel pijn in mijn rug en schouders had ik nog nooit gehad. Op advies bezocht ik een fysiotherapeut die behandelingen uitvoerde met Dry Needles. Ik had er nog nooit van gehoord. Mijn hele rug en schouderpartij bleken vol te zitten met triggerpoints (spierknopen). Waarschijnlijk zaten die er al jaren! Deze fysiotherapeut heeft gedurende 3 maanden om de week mijn hele rug behandeld met Dry Needling. Vreselijk was het! Alsof ik op een elektrische pijnbank lang. Ik geloofde er heilig in daarom hielp het me deels van de pijn af. Tijdens de Burn-Out heb ik een opleiding tot professional trainer gevolgd. Dit confronteerde mij met mijn "gemaakte" persoonlijkheid. Daarna volgde een intense weg naar het vinden van mezelf. Na ruim 4 jaar was ik krachtig en zelfverzekerd genoeg om nieuwe stappen te ondernemen richting de toekomst.

Mijn leven weer op de rit

Ik verkeerde niet meer in extreme stresssituaties en de pijn verdween vrijwel compleet. De stress en onderliggende emotionele issues bleken de oorzaak te zijn van de pijn. Afleidingspijn noemt men het. Niet de hypermobiliteit, mijn scheefstaande bekken, wervels en de triggerpoints. De weggestopte emoties, onbegrip, machteloosheid, boosheid, verlatingsangst, faalangst en liefdesverdriet waren de triggers die de pijn in mijn lijf veroorzaakten. Ik heb nooit geweten dat emoties dit soort pijn kunnen veroorzaken. Ik hobbelde gewoon verder met al mijn onverwerkte en onuitgesproken emoties. De pijn droeg ik gewoon met me mee. Ik wist niet beter, ik moest er maar mee leren leven. Jarenlang lag ik standaard op een warmtematras, dat gaf verlichting. Inmiddels heb ik mezelf volledig genezen. Ik merk niets meer van mijn flexibele wervels en scheve bekken die pijn zouden moeten veroorzaken volgens de fysiotherapeut. Ik heb nergens pijn op 1 triggerpoint na die mij er onmiddellijk aan herinnert wanneer ik mezelf voorbijloop!
Gelukkig ben ik erachter gekomen waar de èchte oorzaak lag van mijn pijnen. Ik ben enorm dankbaar en gelukkig dat ik dit heb mogen ontdekken middels de Pijnreset Methode. Ik heb het laatste restje op kunnen lossen. Ook weet ik nu, hoe ik mijn leven moet leiden om pijnvrij te blijven. De afleidingspijn om niet bij mijn emoties te hoeven komen zal altijd op de loer blijven liggen. Dit is in ons brein geprogrammeerd. Het erkennen, uiten en benoemen van je emoties en gevoelens is en blijft cruciaal! Het mag, het is niet gek, het hoeft echt niet altijd goed met je te gaan. Je hoeft je niet hoog te houden en de stoere meid uit te hangen waar nooit iets mee aan de hand is.                                                  

Tijdens mijn pijnreset reis zijn er veel emoties uit mijn jeugd naar boven gekomen. Ik heb me voor het eerst intens uitgesproken over het gedrag van mijn ouders. Ik heb ze al die jaren veroordeeld. De emotionele last/pijn die hieraan verbonden was droeg ik al die jaren met me mee. Ik heb het uitgesproken en ingezien dat het mijn eigen waarheid was waar ik heilig in geloofde. Dit was het laatste restje pijn wat er nog zat. Ik kijk nu anders naar mijn moeder en vader. Ik heb mijn moeder kunnen vergeven en zie ik in dat ook zij het zo goed mogelijk heeft gedaan. Ik mopper niet meer op haar en ik maak me niet druk over haar gemopper. Mijn relaties met familie en vrienden zijn beter dan ooit. Ik accepteer situaties en mensen zoals ze zijn, ik kan de realiteit niet veranderen. Ik behandel iedereen met respect en waardeer mensen zoals ze doen.

Ik zie mijn toekomst als een feestje tegemoet. Ik omarm het ouder worden! Op deze manier kan ik alles doen wat ik wil! Ik voel me sterk, wijs, vitaal en stressloos. En...ik heb geen pijn meer! 

Ook jij kan je pijn oplossen!

  • Herken jij jezelf in mijn verhaal? Heb je al langer dan 6 maanden af en aan pijn en is het na behandeling of medicijnen nog niet definitief weg? Ben je al eens geopereerd en is de pijn weer teruggekomen?
  • Wisselt je pijn van plek of heb je brandende schouders en spierknopen? Is je pijn onder fibromyalgie bestempeld en speelt je pijn op wanneer je in een stressvolle periode zit? Werkt warmte en ontspanning pijn verlichtend?
  • Ben jij iemand die emoties wegdrukt en ga je maar door? Ben je perfectionistisch en denk je meer aan een ander dan aan jezelf?
  • Heb je een gediagnostiseerde indicatie zoals een hernia, bulging disc, frozen shoulder, slapeloosheid, stenose, verschoven wervels, geïrriteerde ischias, piriformus syndroom?  Hypermobiliteit, scoliose, artrose of slijtage? Heeft je arts of therapeut je aangegeven dat de pijn hier vandaan komt?  

Als je één of meerdere van deze bovenstaande punten herkent, lees dan vooral even verder! 

Wanneer een arts uitspreekt dat je indicatie de oorzaak van je pijn is geloof je dat. Artsen en therapeuten kijken puur fysiek! Er wordt nauwelijks met de patiënt gesproken binnen een consult van 15 minuten. Ze verkopen je een dosis pillen, verwijzen je door of je ligt binnen no time op de operatietafel! We geloven heilig in onze arts. Als de arts aangeeft dat de pijn afkomstig is van een fysieke indicatie volgen we lijdzaam zijn advies. Ik ben van mening dat er aan onze pijn enorm veel geld wordt verdiend. Volgens studies en onderzoeken van de wereldberoemde hoogleraar revalidatiegeneeskunde John Sarno is chronische pijn niet te wijten aan bovenstaande indicaties. De halve wereld loopt rond met een hernia, slijtage of stenose zonder hier last van te hebben. Wanneer dit het geval zou zijn zou je constant pijn moeten ervaren op dezelfde plek. Een fysiotherapie behandeling of operatie zou je definitief van de pijn af moeten helpen.

Helaas is gebleken dat behandelingen of operaties van tijdelijke aard zijn en dat de pijn op den duur rondom dezelfde plek terugkomt.

Professor John Sarno ontdekte de echte oorzaak van chronische pijnen. Hij hielp tienduizenden mensen van chronische pijn af. Hij schreef diverse boeken hierover. Stuk voor stuk bestsellers die na het lezen hiervan al pijnverlichting geeft. 

Waar komt die pijn dan vandaan?

Het is TMS (Tension Myoneural of Myositis Syndroom). Dit is een afleidingspijn om niet bij ongewenste of ondraaglijke emoties te komen. Misschien herken je dit:

Wat gebeurt er als je ergens staat te bluffen over hoeveel geld je verdient of welk werk je exact doet? We bluffen graag want we willen graag geweldig gevonden worden of aanzien krijgen. Zo liegen we er graag op los! Echter voelen we ons er niet heel behaaglijk bij. Je krijgt het warm, jeuk aan je neus, je gaat met je voet wiebelen, aan je vingers pulken of een sigaretje roken. Dit zijn perfecte afleidingsstrategieën. Zo hoef je niet bij de emotie van het liegen te komen. Er ontstaat dus werkelijk een fysiologische verandering. Ons brein stuurt een signaal naar ons autonome zenuwstelsel die dit proces ingang zet.

Zo werkt het ook met pijn. Hier gaat het om dieperliggende emoties, zoals woede, verdriet, verlies, angst, trauma’s, onbewuste- en weggestopte emoties. Het autonome zenuwstelsel vermindert de doorbloeding middels vernauwing van de bloedvaten (spanning van spieren) op een bepaalde plek waar je b.v. een hernia hebt zitten, ooit een beschadiging hebt opgelopen, iets gebroken of gekneusd hebt of waar je ooit eens “door je rug bent gegaan”. Door die vernauwing komt er minder zuurstof in dat gebied. Afvalstoffen hopen zich op waardoor er verzuring ontstaat. Dit geeft zenuwpijn, tinteling, spierpijn, en pijn in de pezen. Wanneer je hiermee een verkeerde beweging maakt tijdens b.v. het tuinieren kan er enorme pijn in je rug schieten. Deze gebeurtenis slaat je brein vervolgens op waardoor je bij een volgende tuinier actie vrijwel direct last van je rug krijgt. De volgende stap is dat je zegt dat je niet meer kan tuinieren met je rugklachten of dat je na het tuinieren 2 dagen plat ligt. Je geeft nu zelf het signaal af dat je pijn gaat krijgen als je die actie uitvoert. Nu sta je op het punt je leven te laten beheersen door je pijn.  

Warmte  en stretchen doet wonderen. Omdat warmte de bloedvaten verwijden komt er meer zuurstof in de pijnlijke plek, afvalstoffen kunnen beter afgevoerd worden waardoor de pijn minder wordt. Stretchen en massage geeft hetzelfde effect. Echter is het van korte duur. Zolang je de emotionele oorzaak van de pijn in je lichaam niet hebt ontdekt of ernaar hebt durven kijken zal dit een never ending story blijven. Je zal steeds meer activiteiten van je to do lijst schrappen om geen risico te nemen op een pijnuitbarsting. Hoe zou jouw leven eruitzien zonder pijn en zonder beperkingen?

Hoe ziet jouw leven er momenteel uit? Ik vermoed dat er veel is wat je niet meer durft te doen. Wil je zo ouder worden? Leven met beperkingen terwijl je het kan oplossen met mijn 8 weken traject?

Nu zal je denken…wie zegt dat jouw traject mij gaat helpen? Ik zeg dat! Ik heb het persoonlijk ervaren met honderden andere mensen die dit traject bij Tim van Orsouw hebben gevolgd.

Lees recensies op facebook en op de site van Pijn Reset Methode. (Voorheen Triggerpoint Reset Methode). Momenteel ben ik bezig met een aantal testcases en zullen de eerste recensies spoedig op deze site te lezen zijn.

Voel je 10 jaar jonger en ga weer bruisen!

Ik heb plaats voor 5 ondernemende 50+ vrouwen die zich geen oude vrouw meer willen voelen.

Vrouwen die willen genieten van het leven, van intimiteit met hun partner, een energieke en vitale werkgever, werknemer, baas of manager willen zijn, vrouwen die willen spelen en ravotten met hun kleinkinderen, willen rennen in het bos met de hond, lekker tuinieren en sporten...kortom springend door het leven willen.

Je bent te jong om je leven door te brengen met pijnklachten! Het kan echt anders! Je zal weer bloeien als een jonge meid! Stel je eens voor hoe je leven er dan uit zou zien!

Je bent vitaal, niet vermoeid door pijn, je haalt alles uit je leven. Ik ben je beste voorbeeld! Ik bruis, ik heb geen stress ik maak nergens een probleem van, ik ken geen angst en geen pijn! Ik sta zo anders en vrij in het leven, ik wil niemand deze levenservaring onthouden. Alle vrouwen rond mijn leeftijd kunnen zich weer jong en vitaal voelen zonder enige beperkingen en volop genieten van het leven.

Investeer in je leven! Je zal jezelf eeuwig dankbaar zijn

De weg naar het oplossen van je pijn kost je maar 8 weken. Wekelijks ontvang je opdrachten zoals het lezen en luisteren van boeken en het bekijken van films. Je leert meer over voeding, 2 x per week begeleid ik je met lichamelijke oefeningen in de infrarood warmte cabine. We werken 1 middag samen aan het resetten van emoties, we hebben zoomcalls en ik ben er volledig voor jou. De opdrachten zijn inspirerend en super boeiend, leerzaam en je mind gaat zich openen, je hart bloeien en je liefde groeien!

Je weet niet wat je gaat meemaken... 1 ding kan ik je verklappen, je gaat jezelf opnieuw ontdekken. Je wordt de beste versie van wie je wilt zijn en hoe je in het leven wilt staan, onbezorgd en vrij!

Ben jij super gemotiveerd en gedreven? Wil je er ècht alles aan doen om pijnvrij te leren leven? Laat het me weten en vertel kort hoe je leven er momenteel uitziet en waar je naar toe wilt.

Uit de inzendingen kies ik 5 vrouwen die alles op alles durven te zetten om definitief van die ellendige pijn af te komen. Ik nodig je uit voor een gratis kennismakingsgesprek op een leuke plek binnen of buiten. Ik neem een heerlijke healthy smoothie voor ons mee! Ik ben er helemaal voor jouw verhaal.

Op basis van ambitie en je drijfveren kan ik bepalen of je geschikt bent voor mijn programma.

Ik hoop van harte dat deze nieuwe toekomst voor jou is weggelegd.  

Voor nu kijk ik uit naar je reactie. 

Met dankbare groet,

Monique 

  
E-mailen
Bellen